Nõmme turuhoonet soovib taastada viis firmat

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme turuhoone põles maha ööl vastu 30. aprilli.
Nõmme turuhoone põles maha ööl vastu 30. aprilli. Foto: Peeter Langovits

Aprilli lõpus põlengu tagajärjel hävinenud Nõmme turuhoone taastamiseks korraldatud riigihankel osales viis firmat, võitja valitakse välja järgmise nädala lõpuks.


Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul jäid pakkumised hinnavahemikku 4-5,5 miljonit krooni. «Järgmise nädala alguses alustame hankel osalenud firmadega läbirääkimisi, samuti kontrollime esitatud dokumentide vastavust. Selleks ajaks peaks selguma ka kindlustuse poolt pakutava hüvitise suurus. Hanke võitja selgub järgmise nädala lõpuks,» selgitas linnaosavanem.

Vakra kinnitusel võetakse uue hoone ehitamisel aluseks restaureerimisprojekt, sest välisilme peab hoonel jääma samaks. «Siselahendused vaatame aga uuesti üle, et parandada soojustust ning muuta uus hoone tuleohutumaks. Turuhoone taastamistööd algavad juunikuus,» lubas ta.

Muinsuskaitse all olnud Nõmme turuhoone, mis möödunud aastal restaureeriti, põles maha ööl vastu 30. aprilli.

Uurijad ei suutnud põlengu tekkepõhjust kindlaks teha. Tulekahjueksperdi hinnangul ei saa tulekahju põhjusena välistada mõne tehnilise seadme riket, kellegi hooletust või kellegi tahtlikku tegevust tulekahju tekitamises.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles