Rahvaliidu peasekretär sai erakonnakaaslaselt lõuahaagi

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Rahvaliidu Tallinna linnaühenduse liige ärimees Jossif Eidelkind lõi täna pärast erakonna iseseisvana jätkamise pooldajate pressikonverentsi partei peasekretäri näkku.

Peasekretär, keda pressikonverentsile ei lastud, andis pärast konverentsi õues rahvusringhäälingule intervjuu, kui ligi tormas Eidelkind ning andis talle lõuahaagi. «Andsin intervjuud ja ta ei pidanud paljuks ajakirjanike ees seda teha. Ta jooksis külje pealt intervjuu lõpuks kohale ja lõi,» kirjeldas mees.

Juhtunut pealtnäinud ajakirjanike kinnitusel käis kõik väga kiiresti - Eidelkind tormas ligi, ründas peasekretäri ja lõi teda näkku.

«Vähe sellest, et partei juhtkonna liikmeid ei lasta fraktsiooni juhi pressikonverentsile, on asi juba ka füüsiliseks läinud,» oli mees nördinud.

Lisaks peasekretärile soovis pressikonverentsile siseneda ka Rahvaliidu aseesimees Anto Liivat.

«Nii see tänane pressikonverentsil käitumine kui ka füüsiliseks minemine näitab seda, et reiljanistide poolel on argumendid otsas. See paanika on nii suur, et ei osata muudmoodi käituda, kui lähtuvalt emotsioonidest. Viha pole aga mingi edasiviiv jõud,» rääkis peasekretär.

Mees lisas, et Villu Reiljan olevat hiljaaegu helistanud mitmetele maakonnajuhtidele ja nõudnud nendelt delegaatide nimekirju, kes kongressile lähevad. «Lähtuvalt tänasest käitumisest - ilmselt käibki delegaatide töötlemine kõigi vahenditega.»

Peasekretär nentis, et juhtunuga talle siiski mingeid suuremaid vigastusi ei tekitatud. Seda, kas ta juhtunu osas ka midagi ette võtab, ei osanud ta veel öelda.

Eidelkind Postimees.ee’le oma tegu põhjendada ei soovinud. ERRi uudisteportaalile ütles ta rünnakut selgitades, et sellistele inimestele nagu peasekretär ei saa teisiti asju selgeks teha ning ta on hea meelega valmis juhtunu kohta ka uurimisorganitele selgitusi jagama.

Copy
Tagasi üles