Olari Taal: VIKi loodav erakond pääseb kindlasti riigikokku

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olari Taal
Olari Taal Foto: Mihkel Maripuu

Res Publica üks asutajaid, ettevõtja ja ekspoliitik Olari Taal on kindel, et ühenduste Vaba Isamaaline Kodanik (VIK) ja Parem Eesti loodav uus parempoolne erakond pääseb ka riigikokku.

«Usutavasti on praegusel Eesti poliitmaastikul kohta  lausa mitmele uuele erakonnale, sest pea pooled valijad on valmis neid eelistama,» vastas Taal küsimusele, kas Eesti poliitikas on ruumi uuele parteile. «Seda valdavalt sellepärast, et inimesed mõistavad riigihalduse  põhjaliku reformi vajadust.»

«Kindlasti pääseb vastasutatav erakond ka riigikogusse, aga see, kui palju nad saavad parlamendikohti, oleneb administreerimisvõime kaasamisest loomaks tegusat üleriigilist organisatsiooni,» jätkas Taal.

Ta selgitas, et organiseerimine ja administreerimine pole olnud VIKi tegijate tugevaimaks küljeks. «Loodetavasti ühenduse Parem Eesti seltskond saab selles anda oma panuse. Ja siis võivad saabuda tõesti nutused päevad reformaritele ja IRLile,» ütles Taal.

VIK ja ühendus Parem Eesti leppisid laupäevasel kohtumisel kokku, et asuvad koos tegema konkreetseid ettevalmistusi uue parempoolse erakonna loomiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles