Vangla juurde kerkib avavangla

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi Kinnisvara AS hakkab selle aasta esimeses pooles Tartu vangla ees oleva parkla põhjapoolsesse serva rajama avavanglat, mille kinnipeetavad saavad linnas tööl või ka poes käia.
Riigi Kinnisvara AS hakkab selle aasta esimeses pooles Tartu vangla ees oleva parkla põhjapoolsesse serva rajama avavanglat, mille kinnipeetavad saavad linnas tööl või ka poes käia. Foto: Kristjan Teedema

Tartu on juba pea tosin aastat ka vanglalinn. Peagi algab Turu tänaval vangla juures taas ehitus, tuleva aasta märtsis valmib seal 60-kohaline avavangla.

Tartu avavangla detailplaneeringu kehtestas Tartu linnavolikogu 2011. aasta juuni lõpus, hoone projekt on valmis ja ehitushange välja kuulutatud, andis ülikoolilinna avavangla ehitamist korraldava Riigi Kinnisvara ASi projektijuht Jüri Kreis asjade käigust ülevaate.

Turu tänava äärde vangla ees oleva parkla põhjapoolsesse serva kerkiv 60-kohaline avavangla on tänapäevane vangistuse vorm, mille eesmärk on aidata kinnipeetavatel paremini ühiskonda sulanduda, edastas justiitsministeeriumi selgituse ministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles