Metsa ja mere taga paistab nüüdiskunst

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval pakkusid kunstimuuseumis kunstijuttude juurde loodusmaalide vahel looduslähedasest elust inspireeritud muusikat Jaanus Nõgisto ja Tõnu Timm (esiplaanil).
Pühapäeval pakkusid kunstimuuseumis kunstijuttude juurde loodusmaalide vahel looduslähedasest elust inspireeritud muusikat Jaanus Nõgisto ja Tõnu Timm (esiplaanil). Foto: Kristjan Teedema

Eesti loodusmaalide näitus «Metsa ja mere vahel» lõppes Tartu kunstimuuseumi suures saalis pühapäeval nii rahvarohkelt, et kuigi tarvitusele tulid kõik asutuse toolid, seisis osa kunstihuvilisi püsti. Pinget pakkus sümpoosion.

Kunstiajaloolane Tõnis Tatar, kes selle väljapaneku koos kunstimuuseumi praeguse hariduskeskuse juhataja Reeli Kõivuga on kureerinud ja koos ka kataloogi koostanud, ütles sissejuhatuseks, et ei ole selles saalis varem nii palju rahvast näinud.

Ometi oli ta kunstimuuseumis kuni läinud sügiseni ametis tervelt kaheksa aastat. Pärast ümberkorraldusi muuseumis on Tatar nüüd Tartu ülikooli õppejõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles