Roland Tõnisson: Idaekspress Londonisse

Roland Tõnisson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Tõnisson
Roland Tõnisson Foto: Erakogu

Roland Tõnisson kirjutab, et kindlasti on Ühend­kuningriiki kolinud poolakate seas ka neid, kes teenivad elatist ebaausalt, kuid tänu ida­eurooplaste sisse­rändele ennustatakse, et Suur­britanniast saab ELi suurim majandus.

Brittide peaministri David Cameroni käratekitanud kampaania uduse Albioni puhastamisest asotsiaalsest ida­saastast tuletas mulle meelde ühe aastatetaguse visiidi uhkete anglite juurde. Valisin toona transpordivahendiks bussi ja Riias liitusid meiega üks lätlane ja üks kohalik venelane.

Nii popsutasimegi Londoni poole – üks meist kuhugi konverentsile, teine appi oma sõbra hiljuti avatud spordipoodi ja kolmas tööle kapsatehasesse. «Ma ei oleks elu sees arvanud, et on olemas 40 kapsasorti! Siiamaani olen seda näinud vaid ühes sordis ning ainult keedetud või hautatud kujul,» jagas ta meiega oma avastust ning teadis rääkida sedagi, et tegelikult saab Inglismaal päris odavalt hakkama, sest kui sul on vaja kodutehnikat, riideid või ka alkoholi, siis leidub hulganisti tegelasi, kes toimetavad kõik koju poole odavamalt kui poehinnaga ja saab veel kaubeldagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles