Galerii: jalakäijad eiravad Hobujaamas punast foori massiliselt

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul oli Tallinnas Narva maantee, A. Laikmaa ja Hobujaama tänava rist, mille lähistel on pealinna olulisim trammipeatus ning kuhu saabuvad hommikuti tööle sajad inimesed, politsei hoolika vaatluse all. Sel ristmikul kipuvad jalakäijad teed ületama ka keelava fooritulega, jooksma viimasel hetkel trammi eest tänavale ning sedasi on õnnetused kiired juhtuma.

Viru Keskuse juures kontrollis politsei ristmiku ületamist ning trahvis neid, kes punase tulega üle tee läksid.

Postimehe fotograafi vaatlus näitas, et valel ajal üle tee minejaid oli enam, kui politsei jõudis kinni pidada. Need, kes kinni püüti, suunati koheselt trahvi vormistama.

Kesklinna konstaablijaoskonna juht Uudo Sepa: «Täna hommiku kella 8st kuni 12ni jälgisid kesklinna jaoskonna piirkonnapolitseinikud Narva mnt - Hobujaama - Laikmaa ristmikul jalakäijate liiklemist ülekäiguradadel. Kokku vormistati täna 74 rikkumist, rikkujaid oli seinast seina, koolilastest pensionärideni.»

Selliseid kontrollimisi tehakse kesklinnas umbes korra nädalas, ütles Sepa. «Viru keskuse ja Kaubamaja ümbruse ristmikud on kesklinnas kõige intensiivsema liiklusega ning jalakäijate jaoks kõige ohtlikumad, seega tuleb neile ka pidevat tähelepanu pöörata. Viimaste aastate jooksul on selliste operatsioonide käigus keskmiselt rikkujate arv kõikunud 70 ja 100 vahel, ei saa täheldada olulist muutust üles- või allapoole.»

Politsei tänane operatsioon juhib tähelepanu sellele, et aasta algusest tänaseni on liikluses hukkunud kuus inimest, kellest neli olid jalakäijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles