16. Utria dessandile stardib rekordarv võistkondi

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utria dessant 2010.
Utria dessant 2010. Foto: Vaivara vald

17. jaanuari öösel Jõhvis algavale talvisele kaugluurepatrullide võistlusele stardib sel aastal 26 võistkonda.

Kaitseliidu võistkondi on tänavu 21. Kaheksa võistkonnaga läheb rajale Kaitseliidu Tallinna malev (neist kaks naiskonda: Tallinna NKKst ja Kalevi malevkonnast). Kolme võistkonnaga on väljas Pärnu ja Harju malevad, kahe võistkonnaga osalevad Järva ja Saaremaa malevad, Tartu, Jõgeva ja Valga malevad on esindatud ühe võistkonnaga.

Kaitsevägi osaleb staabi- ja sidepataljoni, Kuperjanovi jalaväepataljoni ja Kõrgema Sõjakooli võistkondadega. Nagu alati osalevad ka politsei- ja piirivalveamet ning Stadin Sissit Helsingist.

Utria dessant 2014 lõpeb lõpujooksu finišiga laupäeva hommikul Utria dessandi mälestusmärgi juures, kell 15 toimub seal mälestustseremoonia. Võistluste pidulik lõpetamine algab kell 16 Olgino seltsimajas.

Utria dessanti korraldavad Erna Selts, Kaitseliit ja Vaivara vallavalitsus salates 1999. aastast, meenutamaks Vabadussõja suurimat dessantoperatsiooni, mille tulemusel puhastati 17.-19. jaanuaril 1919 punastest Narva-Jõesuu, Narva ja Jaanilinn. Vabadussõja suurima dessantoperatsiooni üldjuht oli toona kapteni aukraadi kandnud Johan Pitka. Dessantrühmi juhtisid major Martin Ekström, staabikapten Karl Aleksander Paulus ja kapten Anto Nestori Eskola.

Alates 2014. aastast on Utria dessant üksiti ka eelvõistlus Eesti võistkondadele "Admiral Pitka luurevõistluseks", talvise võistluse kümme esimest lõpetajad tagavad sellega kindla pääsu augustikuus toimuvale jõuproovile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles