Tuleskulptorid sõidavad Riiga suurte ootustega

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TKK vilistlane mulgitar Eva-Leena Mikson näitab oma kodus Viljandimaal Tääksi külas konstruktsiooni, mille sarnase ta koos teise võistkonna liikme Reino Altroviga paneb püsti Riias tuleskulptuuride MMil ning täidab süütamiseks põhuga.
TKK vilistlane mulgitar Eva-Leena Mikson näitab oma kodus Viljandimaal Tääksi külas konstruktsiooni, mille sarnase ta koos teise võistkonna liikme Reino Altroviga paneb püsti Riias tuleskulptuuride MMil ning täidab süütamiseks põhuga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu kõrgema kunstikooli lõpetanud skulptor Eva-Leena Mikson sõidab täna Riiga tuleskulptuuride maailmameistrivõistlustele. Seal ehitab ta kolme päevaga valmis karkassi, mis süüdates muutub avanevate lehtedega savoia kapsaks.

Eva-Leena Mikson lõpetas Tartu kõrgema kunstikooli skulptuuriosakonna möödunud kevadel. Tema lõputöö teoreetilise osa üks eesmärke oli valmistuda osa võtma maailmameistrivõistlustest. Miksoni sõnul on ta seal osalemisest unistanud juba viimased kolm aastat.

Töö andis tulemust ja juba täna sõidabki Mikson nädalalõpus Riias toimuvale teisele tuleskulptuuride MMle. Seal asub ta võistlustulle 12 riigi parimate tuleskulptoritega, kelle valis saadetud kavandite põhjal välja rahvusvaheline žürii.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles