Ametnik: Rail Balticu trassi uuring on puudulik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rail Baltic peaks hakkama kulgema läbi Eesti põhjast lõunasse ja lõikama riigi umbes 300 meetri laiuse tarastatud raudteetrassiga pooleks. Teadlaste arvates on kavandajad plaaninud loomade ülepääsud ja teised hiigelehitise keskkonnamõju leevendavad meetmed puudulike uuringute põhjal ning need ei pruugi toimima hakata.

«Rail Balticu trassivalikule tehtava keskkonnamõjude hindamise käigus äsja valminud eluslooduse uuringus soovitatakse Tallinna ja Ikla vahele rajada kõigi trassivalikute peale kokku umbes 60 loomaläbipääsu ehk ökodukti sõralistele ja suurkiskjatele, umbes 20–30 ökodukti ühele trassile,» ütles keskkonnaagentuuri elurikkuse peaspetsialist Lauri Klein (pildil).

Ametniku sõnul on uuring koostatud kiirustades ja ebapiisavate välitööde põhjal. Rail Balticu rajamisel ei näe tema takistust ega halba mõju vaid siis, kui selle suure taristurajatise juures võetakse arvesse kõik vältimis-, leevendus- ja hüvitusmeetmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles