Päästjad harjutavad Männikul metsapõlengu kustutamist

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusalu metsatulekahju kustutamine.
Kuusalu metsatulekahju kustutamine. Foto: Liis Treimann

Päästjad harjutavad esmaspäeval Luigel Männiku rabas ja karjääris metsatulekahju kustutamist ja testivad uut erivõimekusega kustutusautot.

Harjutuste eesmärgiks on kontrollida Põhja-Eesti päästekeskuse päästjate valmisolekut metsatulekahjude kustutamisel. Õppuse käigus katsetatakse uue, erivõimekusega kustutusauto kasutuspiire tööl rasketes maastikuoludes, harjutatakse tehnika transporti metsas ja rabas ning korratakse loodustulekahjude kustutamise taktikat.

Legendi kohaselt on süttinud osa Männiku rabast. Õppuste esimeses osas kustutatakse põlevat rabapinnast ATV-de ja metsakustutusauto GAZ 66 abil. Õppuste teises etapis tagatakse ujuvpumpade abil põlengu piirkonnas pidev veisvarustus. Magistraalliini ja basseinide süsteemi paigaldamisel kasutatakse Bandwagen roomikmasinat.

Metsakustutuse õppepäeva korraldaja, Põhja-Eesti Päästekeskuse korrapidamisbüroo juhataja Andre Tammiku hinnangul on loodustulekahjudega võitlemine väga ressursi ja ajamahukas. «Kiire ja läbimõeldud tegutsemine tulekahju algfaasis aitab säästa loodust ja sadu inimeste ning tehnika töötunde,» sõnas Tammik.

Õppus toimub esmaspäeval kell 10.30 kuni 17.00. Kell 10.30 kuni 11.00 saab kogu õppusel kasutatavat tehnikat näha Mustamäe komandos, aadressil Linnu tee 75a. Kell 12.00-17.00 toimub Luigel, Männiku rabas ja karjääris õppuste praktiline osa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles