Jaak Allik: paber, mille järgi juhitakse kultuuri

Jaak Allik
, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik.
Jaak Allik. Foto: PP

Sellest, mis mahtus riigi kultuuripoliitika põhialuste dokumenti, ja sellest, mis sealt välja jäi, kirjutab riigikogu liige Jaak Allik (SDE).

Täna arutab riigikogu dokumenti «Kultuuripoliitika põhialused aastani 2020» ning kiidab selle peagi üksmeelselt heaks. Sellist tulemust võib kindlalt ennustada, kuna praegu kehtiva korra kohaselt pole parlamendil õigust valitsuse koostatud «visioonidokumentides» mingeid muudatusi teha, ta võib need lihtsalt kas heaks kiita või tagasi lükata. Aga kuna midagi eesti kultuurile ohtlikku too dokument ei sisalda, siis küllap me ta heaks kiidame.

Sellega muutuvad kehtetuks ka 16. septembril 1998 vastu võetud «Eesti riigi kultuuripoliitika põhialused». Siis arutati neid riigikogus põhjalikult ja üle poole aasta ning jõuti tookordse vähemusvalitsuse ja opositsiooni ühiste jõupingutustega tõepoolest sisulisele üksmeelele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles