Politsei kontrollib täna kogu Eestis juhtide joovet

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik alkomeetriga
Politseinik alkomeetriga Foto: Mihkel Maripuu

Politsei kontrollib täna kõikjal Eestis autojuhtide joovet ning tuletab meelde joobes juhtimisega kaasnevaid ohte.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänaku sõnul saab politsei igapäevaselt kümneid teateid alkoholi tarvitamise kahtlusega juhtide kohta ning see räägib inimeste murest alkoholiga kaasnevate liiklusohtude pärast.

«Liiklusjärelevalve käigus kontrollime regulaarselt juhtide seisundit nii «kõik puhuvad»-operatsioonide kui ka igapäevase töö käigus. Samas on alkoholi tarvitanuna sõiduki juhtima asumise ära hoidmisel väga oluline ka sõpruskonna ja lähedaste suhtumine ning valmisolek sekkuda, ning inimene sõiduki juhtimiselt kõrvaldada,» ütles Tänak.

Tema sõnul on alkoholi mõju all juhid ohuks nii iseendale kui ka kõigile teistele liiklejatele. «Alkoholi tarvitanud juhid ei taju liikluspilti adekvaatselt ning võtavad sageli ka lubamatult suuri riske. Sellises olukorras on tüüpiline õnnetus, kus juht sõidab liigsuurel kiirusel teelt välja ning enamasti ei kasuta ta turvavarustust ega nõua seda ka kaasreisijatelt. Selliselt lõppeb õnnetus halvimal juhul nii juhi enda kui ka kaasreisijate või teiste liiklejate surmaga. Just seetõttu suhtub politsei alkoholi mõju all sõitmisse karmilt ja taotleb võimalusel juhile aresti ning joobes juhtimise korral ka sõiduki konfiskeerimist,» ütles Tänak.

Politsei kontrollib täna päeva jooksul juhtide joovet kõikjal Eestis ning seda nii asulates kui ka asulavälistel teedel.

Eelmisel aastal kontrollis politsei juhte enam kui 620 000 korral ja avastas kokku 8000 alkoholi või narkootikume tarvitanud juhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles