Tunnustatud Londoni kokk tutvustab maailmale Tallinna parimaid toidukohti

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tchaikovsky
Tchaikovsky Foto: Kultuurikava.ee

Londonis resideeruv tunnustatud Itaalia-Jaapani-Brasiilia päritolu kokk ja toidublogi The London Foodie pidaja Luiz Hara arvustab oma viimases postituses Tallinna parimaid toidukohti.

Hara annab lühida ülevaate Eesti ajaloost ning sellest, kuhu on Eesti riik tänaseks päevaks jõudnud. Märkimisväärseks peab Hara seda, et Eesti on üks tehnoloogiliselt paremini arenenud Euroopa Liidu liikmesriike, kus on 2011. aastast käibel euro ning mis oli samal aastal Euroopa kultuuripealinn.

«Võimalik, et Eesti on üks peamisi turismisihtkohti Balti regioonis. Eesti asub Venemaa ja Skandinaavia ning Balti rahvaste vahel ning on koduks Arvo Pärdile – tänapäevase klassikalise muusika gigandile. Ka Skype on just selle rahvuse eestvedamisel maailmasse läinud. Olin vaimustuses EASi kutsest sellesse intrigeerivasse Euroopa osasse, et avastada ja talletada kirja kulinaarsed üllatused, mida Eestil Tallinna Restoraninädala raames pakkuda on.»

Turismiatraktsioonidest toob Hara mõistagi välja vanalinna ning annab soovitusi ka veidi praktilisemate näpunäidetega – turistide tarvis on Tallinnas välja töötatud TallinnCard süsteem, millega saab ligi mitmetele muuseumidele ja linna ühistranspordile (ka turismibussidele).

Pärast sissejuhatust ja pildilist ülevaadet jõuab Hara toidukohtade tutvustamiseni. Ülevaates arvustab ta restorane Tchaikovsky, Neh, Leib Resto ja Aed, Chedi ning Bocca.

Hara rõhutab lugejale, et kui see arvas, et Eesti toidukultuur kätkeb endas üksnes kapsast, sealihast ja keedetud kartulitest valmistatud roogasid, siis see on vale puha.

Loe lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles