Lugejate kirjad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Ajakirjanikud, ega me sõjas ole

Viimasel ajal on mind järjest rohkem häirinud ajakirjanduses, eriti televisioonis esinev arvuliste võrdlustega liialdamine. Iga päev võib näha, kuulata mingit statistilist järjestust või võrdlust.

Juba aastaid on pingeritta seatud meie üldhariduskoolid riigieksamite tulemuste alusel. Ja seda vaatamata teadlaste kriitikale. Eestit võrreldakse teiste Euroopa riikidega, paigutades meid kord viie edukama või siis tagatipus olevate hulka. Eriti hakkas mind häirima möödunud aasta novembrist alanud õnnetustes hukkunute arvu pidev võrdlemine eelmise aasta sama perioodiga. Iga konkreetse kurva sündmuse kirjeldamise järel nimetati, mitme uppunu, liiklusõnnetuses surnud või tulle jäänu osas oli see näitaja eelmisest aastast väiksem. Kuigi käesolevast aastast on läbi vaid pool kuud, jätkub see statistika edasi. Vähemalt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles