Kuidas valida õige lamp?

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nendel kolmel LED-lugemislambil paindub pea ja jalg aluse juurest, mistõttu sobivad lambid eelkõige kirjutuslauale.
Nendel kolmel LED-lugemislambil paindub pea ja jalg aluse juurest, mistõttu sobivad lambid eelkõige kirjutuslauale. Foto: Mihkel Maripuu

Lugemislambi valik võib osutuda oodatust suuremaks katsumuseks – poed on täis erinevas hinnaklassis valgusteid, mille sobivusest või ebasobivusest saab sageli sotti alles siis, kui lamp koju lugemisnurka on asetatud.

Siiski saab anda mõned näpunäited, mis valikut lihtsustavad. «Mida rohkem on lambil liigendeid, seda suurema tõenäosusega see sobib, seda funktsionaalsem see on,» tõi välja valgustussalongi Hektor Light projektijuht Kerli Rosin.

Kui inimene armastab lugeda laua taga või otsib lampi koolitükkide lahendamiseks, ei pea lugemislambil kuigi palju liigendeid olema. Statsionaarseks tööks sobib lamp, mille pead saab suunata. Kui aga armastatakse lugeda näiteks diivanil või tugitoolis, siis võiks olla rohkem võimalusi lampi suunata. Lisaks lambi peale võiks painutatav olla ka jalg. Seega, mida pretensioonikam on lugemisnurk, seda liigendatum lamp tuleks koju valida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles