Spetsialistid on mures geoloogiakeskuse pärast

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Geoloogiakeskuse nõukogu esimees Agnes Villmann ei vastanud eile küsimusele, keda nõukogu eelistab näha juhatuse esimehe kohal.
Eesti Geoloogiakeskuse nõukogu esimees Agnes Villmann ei vastanud eile küsimusele, keda nõukogu eelistab näha juhatuse esimehe kohal. Foto: Toomas Huik

Eesti geoloogid kardavad, et keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus eelistab Eesti Geoloogiakeskuse juhi kohale suure juhtimiskogemusega tugeva spetsialisti asemel erakondlikku ja erialase hariduseta ministeeriumiametnikku Agnes Villmanni, kes on ka ettevõtte nõukogu esimees.

Täna kell 14 kohtuvad akadeemikud Anto Raukas ja Dimit­ri Kaljo ning veel mitmed tunnustatud geoloogid keskkonnaministeeriumi asekantsleri Ado Lõhmusega, et arutleda Eesti Geoloogiakeskuse (EGK) juhi valimiseks korraldatud konkursi ja asutuse tuleviku üle.

Tegelikult on EGK nõukogu oma valiku teinud ning ettepaneku uue juhi kohta keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannusele edastanud, aga kes see on, seda ei tea mitte keegi peale nõukogu liikmete, praeguse juhatuse esimehe ja mõne keskkonnaministeeriumi ametniku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles