Valguse palee ootab tartlasi raamatuketti

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valguse palee on meie lõunanaabrite rahvusraamatukogu, mille on projekteerinud läti kuulsaim arhitekt, oma loomeea parimad aastakümned Ameerikas elanud Gunars Birkerts (89).
Valguse palee on meie lõunanaabrite rahvusraamatukogu, mille on projekteerinud läti kuulsaim arhitekt, oma loomeea parimad aastakümned Ameerikas elanud Gunars Birkerts (89). Foto: Reuters/ScanPix

Laupäeva hommikul alustab Emajõelinnast sõitu Läti poole buss, mis viib Tartu raamatukogutöötajad appi oma kolleegidele Väina ehk Daugava jõe äärde Riia linna. Sihtkohas ootab neid paik raamatusõprade ketis.

«Saame kõigi eelduste kohaselt olla ketis raamatukogus sees,» ütles linnaraamatukogu personalijuht Ewa Roots. «Enne seda tehakse meile tunnine majatutvustus ja saame ka vaadata ürituse avatseremooniat.»

Riialasest ajakirjanik Toms Ancītis kirjutas 27. detsembri Postimehes, etLäti rahvusraamatukogu töötajad on pakkinud selleks aktsiooniks iga raamatu kilest ümbrisesse. See kaitseb lugemisvara sademete eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles