Mäo möödasõidu ehitamine käib õiges tempos

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäo ümbersõit
Mäo ümbersõit Foto: Nordecon

Ligi pool miljardit krooni maksva Mäo möödasõidu ehitamine käib õiges tempos ning ehitaja lubab objekti Maanteeametile üle anda septembri lõpus.

Mäo möödasõidu Tallinna - Tartu maanteele jääval 6,4 kilomeetrisel lõigul on maha pandud kaks kihti asfalti, valminud neli viadukti ja sild üle Vodja jõe, samuti on valminud osa koguja- ja juurdepääsuteid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Maanteeamet kui tellija on senitehtuga rahul, kuigi lõpliku hinnangu annab tee kasutaja.

Maanteeameti ehitusosakonna projektijuht Tõnu Kuusiku sõnul on projekteerimistööd lõppenud ning ka ehitustööd on lõpukorral ning võib loota, et tööd saavad valmis tähtaegselt.

Esimest korda Eesti tee-ehituse ajaloos kasutatakse Mäo möödasõidul asfaltkatte alusena graniitkivi killustiku segu, mis Kuusiku sõnul suurendab tee eluiga, kuna graniitkivi killustik ei lagune nii kiiresti kui seni kasutatud paekivikillustik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles