Ministri eksnõunik vaidlustas süüdimõistmise

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Oppar (vasakul) ja taanlane Thorben Gronkjaer Nielsen kohtusaalis.
Alar Oppar (vasakul) ja taanlane Thorben Gronkjaer Nielsen kohtusaalis. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Põllumajandusministri eksnõunik Alar Oppar vaidlustas riigikohtus Tallinna ringkonnakohtu otsuse, millega ta mõisteti süüdi pistisevõtmises ja karistati tingimisi vangistusega.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi sai põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi nõunik Alar Oppar OÜ FjordFresh Holding juhatuse liikmelt Thorben Gronkjaer Nielsenilt vara ja muud soodustust selle eest, et ta mõjutas põllumajandusministeeriumi langetama taanlase firmale soodsaid otsuseid, vahendab Õhtuleht.

Tallinna ringkonnakohus tühistas Harju maakohtu mullu septembris tehtud otsuse Oppari ja Nielseni õigeksmõistmises ning karistas Opparit ERRi teatel tingimisi kuue kuu pikkuse ja Nielsenit pistise andmise eest tingimisi kolme kuu pikkuse vangistusega.

Oppari kaitsja ja Nielseni kaitsjad esitasid riigikohtule Tallinna ringkonnakohtu otsusele kassatsiooniteate, teatas Tallinna ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles