Uued plaadid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevad esitajad
«Inside Llewyn Davis – 
Original Soundtrack»
(Long Strange Trip LLC)
Erinevad esitajad «Inside Llewyn Davis – Original Soundtrack» (Long Strange Trip LLC) Foto: Repro

Erinevad esitajad

«Inside Llewyn Davis – Original Soundtrack»

(Long Strange Trip LLC)

Hinne 3

Ameerika filmifolki

Vendade Coenite viimane film «Inside Llewyn Davis» on jõudnud juba palju tunnustust koguda, ootuspärane parima filmi Oscari nominatsioon jäi küll saamata. Film viib meid 1960ndate alguse Ameerikasse, täpsemalt New Yorki, täpsemalt selle folkskeenesse. Kuna film räägib folkmuusikutest, on loomulikult tarvis ka folkmuusikat.

Coenid ei ole läinud seda teed, et kasutada originaalseid tolle aja salvestusi, vaid teinud kuulsa produtsendi T-Bone Burnetti juhatusel valdavalt vanadest lugudest uued ja väga autentsust ihalevad versioonid.

Ainult Bob Dylani seniavaldamata «Farewell» on selles suhtes erandiks. Filmi peaosalist kehastab näitleja Oscar Isaac ja seetõttu on tema plaadil põhiline laulumees, filmis on roll ka Justin Timberlake’il ning tuleb temalgi folki laulda.

Plaati algusest lõpuni läbi kuulates jääb mulje sellest kõigest siiski natuke hõredavõitu, omaaegsete salvestuste teatav toorus on puudu. Kuigi jah, ma ei suuda ka filmi enda suhtes nii suurt poolehoidu tunda, kui üldiselt on tavaks saanud.

Janar Ala
-------------------

Stephen Malkmus and the Jicks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles