Haiglad tülis vastsündinute pärast

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle poole Eesti väga enneaegsetest lastest sünnib Ida-Tallinna keskhaigla sünnitusosakonnas, kuhu suunatakse kõik erakorralised ja probleemsed sünnitajad Põhja- ja Lääne-Eestist. Haigla intensiivraviosakond vastab kõrgeimale tasemele.
Üle poole Eesti väga enneaegsetest lastest sünnib Ida-Tallinna keskhaigla sünnitusosakonnas, kuhu suunatakse kõik erakorralised ja probleemsed sünnitajad Põhja- ja Lääne-Eestist. Haigla intensiivraviosakond vastab kõrgeimale tasemele. Foto: Mihkel Maripuu

Võidurelvastumine ajal, kui meditsiinis räägitakse vältimatust vajadusest kokku hoida? Tallinna kaks sünnitushaiglat vaidlevad selle üle, kas sügavalt enneaegsed vastsündinud tuleks koondada vaid ühte haiglasse või peaks mõlemas olema nende ravi võimaldav intensiivosakond.

Pealinna sünnitushaiglate juhtkondade vahel käärib tüli. Kokkuvõtlikult võib selle sõnastada nii: samal ajal kui laste sündimus püsib paigal ja või on pigem kerges languses, plaanib Lääne-Tallinna keskhaiglale kuuluv Pelgulinna sünnitushaigla asuda tõstma oma intensiivravivõimekust. See olevat loogiline samm, sest arstiabi areneb ning intensiivravivõimalus peab igal juhul olema tagatud.

Patsiendile on see kindlasti hea uudis… kui see ei tooks kaasa mitut ratsionaalsusest kantud küsimust. Küsimuste aluseks on teadmine, et Tallinnas töötab juba praegu viie kilomeetri raadiuses kaks kõrgema astme vastsündinute intensiivraviosakonda – kesklinnas Ida-Tallinna keskhaigla ja Mustamäel lastehaigla oma. Arstid vaidlevad, kas nendele lisaks on ikka vaja veel kolmandatki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles