Miljon eurot toidupoliitikat

, majandustoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti üllatas Grüne Woche avatseremoonial taas tehnoloogilise uuendusega – lava ees oli läbipaistev riie, millele projitseeriti videosalvestusi nii esinejatest kui ka Eesti linnadest ja loodusest.
Eesti üllatas Grüne Woche avatseremoonial taas tehnoloogilise uuendusega – lava ees oli läbipaistev riie, millele projitseeriti videosalvestusi nii esinejatest kui ka Eesti linnadest ja loodusest. Foto: Rene Suurkaev

Grüne Woche avamisele Berliinis neljapäeva õhtul oli kutsutud 5000 inimest, nende seas ka 70 riigi põllumajandusministrid. Rahva seas musitseerisid torupillimängijad Sandra Sillamaa ja Cätlin Jaago, õhtut juhtis puhtas saksa keeles näitlejanna Maarja Jakobson. Laulsid-musitseerisid Zetod, Estonian Voices ja UMA.

Kui kohustuslik kõnede ja laulude programm läbi sai, tõusis lava taga olnud kardin ning rahvamass kutsuti lava taha vastuvõtule. Küünarnukkide välkudes suunduti maitsma Eesti kokkade valmistatud räimevormi, ahvenakotlette, suitsutatud metsseakintsu, põdralihavorste ja palju muud.

79. korda Saksamaal Berliinis toimuv Grüne Woche purustas tänavu messist osa võtvate riikide rekordi – oma toitu tutvustavad 71 riigi esindajad. Ning just sellel rekordiaastal on messi partnerriigiks Eesti, mis tähendab seda, et saame ruumi kõikides seekordse ürituse turundusmaterjalides, ohtralt kohalike ajakirjanike tähelepanu ja au korraldada messi avatseremoonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles