Kõrge tahab teha Eestis uue autoga puhta töö

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timmu Kõrge ja tema uus sõiduvahend – Ford Fiesta R5 ralliauto.
Timmu Kõrge ja tema uus sõiduvahend – Ford Fiesta R5 ralliauto. Foto: Erakogu

«Kui ma esimest korda R5 ralliautoga sõitsin, tekkis mul kohe küsimus, et kuidas on võimalik sellega N-rühma masinale kaotada,» rääkis Eesti ralliparemikku kuuluv Timmu Kõrge. Saarlase mõttekäik oli ajendatud möödunud hooajast, kui Eestisse jõudsid esimesed R5 ralliautod, kuid nendega sõitnud piloodid jäid alla mitmetele tavaliste N-rühma masinatega sõitnud rallimeestele.

Algaval rallihooajal istub Kõrge ise Ford Fiesta R5 auto roolis ja on võtnud nõuks teha selle masinaga kodustel ralliteedel puhta töö. Kaasaegse ralliautoga teeb ta debüüdi kahe nädala pärast Lätis sõidetaval ERC-sarja etapil.

Oktoobris Saaremaal sõidetud kihutamise järel oli Kõrge oma karjääri jätkumise suhtes skeptiline. Viimase ralliga kaotas ta N-rühma Eesti meistri tiitli Ott Tänakule ning ilmselgelt pettunud mees ei osanud toona ütelda, kas karjäär üldse jätkub. Kolm kuud hiljem on mustad mõtted peast pühitud ning toetajad on nõus teda edasi aitama. R5 auto rooli istumine tähendab tema karjääris sammu edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles