Treial: ma olin Rahvaliidu iseseisvana jätkamises kindel

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Treial Rahvaliidu erakorralisel kongressil Jõhvi kontserdimajas Arnold Rüüteli kõnet kuulamas.
Mai Treial Rahvaliidu erakorralisel kongressil Jõhvi kontserdimajas Arnold Rüüteli kõnet kuulamas. Foto: Priit Simson

Rahvaliidu riigikogu fraktsiooni esimees ja sotsidega ühinemise vastane Mai Treial ütles, et oli juba ette veendnud, et kongress otsustab toetada Rahvaliidu iseseisvana jätkamist.

«Ma olin selles otsuses veendunud, sest ma usun Rahvaliitu,» ütles Treial pärast hääletustulemuste teatavakstegemist Postimees.ee’le.

Sotsiaaldemokraatidega ühinemise eelduseks oli kahe kolmandiku delegaatide toetus, pooldajaid oli aga 42 protsenti hääletanutest.

«Aga meie erakonna esimees on arg mees, ei julgenud kongressi ees vastutust võtta,» ütles Treial. Tema arvates oleks Karel Rüütli pidanud pärast hääletamist Rahvaliidu juhi kohalt tagasi astuma.

Treiali kinnitusel tuleb peagi kokku uus kogress, et valida Rahvaliidule uued juhid, kuid millal täpselt, ei osanud ta veel öelda. Nende 172 delegaadi ja teiste rahvaliitlaste kohta, kes pooldasid ühinemist sotsiaaldemokraatidega, ütles Treial, et igaühel on vaba südametunnitus teha edasi, mida ta õigeks peab.

«Aga Rahvaliit on jätkamas. Selle üle olen ma väga õnnelik ja eesti rahvas on väga õnnelik,» lõpetas Treial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles