Munitsipaalpagaritöökoja rajamine kukkus jälle läbi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavõim on alates 2011. aastast püüdnud käivitada vanalinnas pagaritöökoda, mis pakuks inimestele mõõduka hinnaga värskeid, maitsvaid, kohapeal valmistatud küpsetisi, kuid seni edutult.


Pagaritöökoja loomiseks pakuti konkursil soodushinnaga rendipinda Laia ja Vaimu tänava nurgal, kus kunagi asus taimetoidusöögikoht Samaaria. Kolm konkurssi kukkusid huviliste puudumisel läbi. Seejärel korraldati läbirääkimistega pakkumine ning anti ruumid osaühingule Cafe Slon.

Pagaritöökoda oleks pidanud tegevust alustama hiljemalt eelmisel sügisel, kuid mingi reaalse tegevuseni remontivajavates ruumides firma ei jõudnudki. «Varem nad tegelesid dokumentide vormistamisega, aga asi venis ja nüüd nad siis lõpus ütlesid, et loobuvad sellest plaanist,» rääkis Kesklinna vanem Mihhail Korb.

Kuna rendile andmine käis läbi linnavolikogu, siis tuleb ka järgmine katse teha just volikogu kaudu. Korb on varem Tallinncityle öelnud, et kui seda asja volikogus arutati, siis mitu opositsioonisaadikut väitsid, et teavad paljusid ettevõtjaid, kes oleksid valmis seal tegutsema samadel tingimustel, nagu kehtestati Cafe Slonile. «Järgmisel korral on neil võimalus seda oma tuttavatele pakkuda,» nentis Korb.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles