Maabumisharjutusest võtab osa 500 USA merejalaväelast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merejalaväelased.
Merejalaväelased. Foto: AFP/SCANPIX

Õppuse Baltops ajal korraldatakse juunikuus Eestis esmakordselt maabumisõppus, millest võtavad osa USA sõjalaev ja 500 merejalaväelast.

Ameerika Ühendriikide poolt Läänemerel korraldatav õppus Baltops toimub tänavu 7.-18. juunini, õppus hõlmab enamikku Läänemere-äärseid NATO ja alliansi partnerlusprogrammi riike.

Esmakordselt korraldatakse sel aastal Baltopsi raames Eestis maabumisõppus, sellest võtab osa USA mereväe laeva Gunston Hall ja 500 merejalaväelast, ütles BNS-ile kaitseväe peastaabi pressijaoskonna ülem vanemleitnant Ingrid Mühling. Õppusel harjutatakse sõjalist koostööd vastuvõtva riigi toetuse tagamisel ja ühisoperatsiooni läbi viimisel.

USA merejalaväe üksused ja varustus hakkavad saabuma Eestisse 7. juunil, sellele järgneb merejalaväelaste ja Scouts-pataljoni koostöö harjutamine.

Merejalaväe ja Scouts-pataljoni võitlejatest moodustatud ühispataljon viib 16.-18. juunini keskpolügoonil läbi koostööõppuse.

Eesti mereväe laevad koos Balti miinitõrjeeskaadri ja NATO miinitõrjeüksusega viivad Hara lahes läbi miinitõrjeõppuse, mille käigus puhastatakse laevateede dessantoperatsiooni tarbeks.

Õppuse haripunktiks on maabumisharjutus 15. juunil Loksa rannas. Koos USA merejalaväelastega osalevad maabumisoperatsioonil ka Kaitseliidu üksused.

Maabumisõppusest võtavad osa maaväe, mereväe ja õhuväe ning Kaitseliidu üksused. Maabumisõppust juhib Eesti.

Õppust Baltops on korraldatud alates 1971. aastast, Eesti mereväe alused on Baltopsil osalenud taasloomisest alates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles