Raimu Hanson: Kristian Jaak nagu Lenin

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimu Hanson
Raimu Hanson Foto: TPM

Kõik teavad, et ainult mõni väga haruldane kana muneb kuldmune. Samamoodi on komisjonidega. Enamasti nad asutataksegi selleks, et hiljem iga järgmine komisjon saaks eelmise komisjoni otsuse säravamaks muneda. Kommertsgümnaasiumi, Descartes´i lütseumi ja Kivilinna gümnaasiumi ümberkorralduskomisjon ei ole erand. Eelmisel nädalal ponnistas see välja otsuse: avalikule konkursile pakutud nimede seast saagu loodava uue gümnaasiumi nimeks Tartu Kristjan Jaagu gümnaasium.

Nojah, Tartu Descartes´i-nimeline Kivilinna kommertsgümnaasium oleks ühele koolile vahest tõesti liiga pikk nimi. Aga kui pakutud nimede hulgast ei olnud midagi asjalikku võtta, miks ei võiks kolme kooli õpilased ja õpetajad omavahel kokku leppida, ehk kas või loosi tõmmata, ning panna ühiseks nimeks üks neist kolmest.

Kristian Jaagu nimi on väljastpoolt vaadates ilus. Kui lähemalt uurida, siis paraku vaatab vastu nõukogulik mõttelaad. Asi nimelt selles, et väga andekas noor riialane Kristian Jaak Peterson (komisjoni liikmed võiksid raamatutest järele vaadata, et Kristian kirjutatakse i-ga ja mitte jotiga) ei ole kordagi käinud üheski neist kolmest koolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles