Olga Temnikova – kunstimaailma vahendaja

Janar Ala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Temnikova ütleb, et talle ei meeldi lõpetatud asjad. 1Galerii rajamine veel käib.
Olga Temnikova ütleb, et talle ei meeldi lõpetatud asjad. 1Galerii rajamine veel käib. Foto: Mihkel Maripuu

Temnikova & Kasela rajavad kunstigaleriid, kus kodumaine kunstikollektsionäär võiks tunda kunstikollektsionääri.

Slim Helu vaatas maali vähemalt viis minutit, seisis peaaegu paigal, liikudes vahetevahel paar sentimeetrit ette- ja tahapoole. Jed pani tähele, et ta oli valinud sellises formaadis maali vaatamiseks ideaalse kauguse, ilmselgelt oli tegemist tõelise kollektsionääriga. Seejärel pööras Mehhiko miljardär otsa ringi ja suundus väljapääsu poole; ta polnud kellelegi tere öelnud ega kellegagi rääkinud.»

Kui prantsuse kirjaniku Mi­chel Houllebecqi kunstist ja kunstiärist rääkivas romaanis «Kaart ja territoorium» kõnnib maailma rikkaim inimene, Mehhiko telekomiärimees Carlos Slim Helu galeriist välja, siis mina kõnnin just galeriisse sisse. See ei ole sama galerii, mis Houllebecqi raamatus. Mina sisenen Tallinnas Rüütli tänav 4 asuvasse 1Galeriisse, mida on alates möödunud aasta augustist hallanud Temnikova & Kasela galerii. Kohtun Olga Temnikovaga. Erinevalt raamatu ja kindlasti ka päriselu Slim Helust pole mul musta Mercedest ja ma ütlen tere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles