Leedukad: vabandust polnud vaja paluda

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Juhan Parts.
Majandusminister Juhan Parts. Foto: Andres Haabu

Leedu poliitikuid majandusminister Juhan Partsi sõnad küll ärritasid, kuid laiem avalikkus ei kipu kuigi palju arutlema ei Rail Balticu ega seda puudutava vägikaikaveo üle.
 

Leedu ajakirjanikud väitsid Postimehele, et sealne rahvas pole majandusminister Juhan Partsi sõnadest sugugi väga riivatud: enamiku jätab teema lihtsalt külmaks, opositsioon näeb hiilgavat võimalust vasakpoolse valitsuse kritiseerimiseks ning netikommentaatorite hinnangul ütles Eesti minister välja puhta tõe, mille pärast ei pea vabandust paluma.

Kaitseanalüütik ja ajakirjanik Aleksandras Matonise kinnitusel leidis Partsi arvamusavaldus Leedu meedias päris laialdast kajastust – osaliselt ilmselt seepärast, et juhtus uudistevaesele nädalavahetusele. «Peaminister ja välisminister jagasid heldelt kommentaare ning tänu sellele arenes lugu kiirelt,» meenutas ta. «Veelgi hoogu lisas küsimus, kas ministri tõlkes kaduma läinud sõna oli pigem «idioodid» või «lollid».»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles