Tornide väljakul valmis Tallinna botaanikaaia väljapanek

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta lillefestival Tornide väljakul.
Eelmise aasta lillefestival Tornide väljakul. Foto: Mihkel Maripuu

Alates tänasest saab Tornide väljakul Tallinna rahvusvahelisel lillefestivalil imetleda Tallinna botaanikaaia ekspositsiooni «Vanaema lillepeenar».

«Rahvusvahelise Tallinna lillefestivali 2010 korraldajate poolt sel aastal välja pakutud iluaedade teemad «Aed kui paradiis» ja «Vanaema lillepeenar» olid Tallinna botaanikaaia kollektsioonidele sobivad ja nii sündisid ideed vanaema lilleaia kujundamiseks kergelt,» märkis botaanikaaia direktor Karmen Kähr .  «Aed on kujundatud ja taimed valitud selliselt, et selle hooldusega oleks vaja võimalikult vähe vaeva näha, kuid ka seda, et aed oleks lopsakas - nii nagu vanaema juures.»

Botaanikaaia kujundatud iluaias saab näha botaanikute poolt aretatud ja veel määramata hariliku sireli sorti ning vanaemade aedadest tuntud rabarberit, lupiini, aed-kuldvitsa, aed-leeklilli, erinevaid liivatee sorte, harilikku murtudsüdant ning maitsetaimi.

Botaanikaaed võtab Tallinna lillefestivalist osa esmakordselt.

Tallinna lillefestival 2010 kestab kuni 28. augustini. Aedade kavanditega saab tutvuda näitusel Vanalinna majas ning lillefestivali kodulehel www.lillefestival.tallinn.ee.  
 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles