Staažikas baarmen: eestlastele meeldib viin ja rumm, venelastele viski

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti parimad baarmenid ja baaridaamid panid oma kutseoskused proovile eile Butterfly Lounge’is toimunud rahvusvahelisel kokteilivõistlusel Absolut Invite 2014 Eesti eelvoor.

«Need võistlused annavad väga palju enesekindlust juurde. Kui saavutad midagi, tead, mitmes oled konkurentsis. See annabki enesekindluse. Siis paistab see leti tagant ka kliendile ja ta usaldab sind,» rääkis Butterfly Lounge'i üks omanikke ja elukutseline baarmen Heinar Õispuu.

Eesti kultuurikokteili tervist hindab Õispuu rahuldavaks ja aasta-aastalt paremuse suunas liikuvaks. «Võrreldes näiteks Rootsiga, on meie kokteilid hästi lihtsasti joodavad - nad on magushapud ja lihtsalt valmistatud. Rootsis on levinud väga klassikalised kokteilimaitsed nagu iisis ja iiris, Eestis neid pakkuda ei saa, kuna meie maitsemeeled ei ole sellega harjunud,» teab Õispuu.

Eestlaste joogioskuses näeb Õispuu väikeseid komplekse. «Kui inimene tuleb näiteks kokteilibaari, siis see on hästi normaalne, et sa võtad ühe joogi. Eestis vaatab sõber sel puhul otsa ja küsib jahmunult: «Mis mõttes, sa hakkad jooma või?» Tegelikult ei hakka ju, saad ka ühe joogiga õhtu ära veeta. Ei pea alati jooma kümme jooki,» leiab Õispuu.

Rahvustepõhiseltki võib joogikultuuris näha teatavaid erinevusi. «Vene rahvusest inimesed joovad rohkem viskit, nii orienteeruvad nende maitsetele ka baarid, kus käib rohkem venelasi. Eestlased väga viskit juua ei armasta, meil on rohkem viina- ja rummipõhised joogid.»

Kogenud baarmenina ja mitmetelt võistlustelt auhindu noppinud kogenud võistlejana tõmbab Õispuu otsi kokku. «See täna oli üks minu viimastest võistlustest. Nüüd on aeg hakata kogemusi edasi andma.»

Õispuu avaldas muuhulgas ka selle, milline on eestlaste lemmikkokteil.

Vaata lähemalt videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles