Samelin loodab edu militaarmessidel

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samelini juht ja enamusosanik Leida Kikka näitab kolme karva sõdurisaapaid. Pruunid on toodetud spetsiaalselt näidiseks Briti armeele, musti ja beeže kasutavad Eesti sõdurid.
Samelini juht ja enamusosanik Leida Kikka näitab kolme karva sõdurisaapaid. Pruunid on toodetud spetsiaalselt näidiseks Briti armeele, musti ja beeže kasutavad Eesti sõdurid. Foto: Margus Ansu

Püüdmaks lisaks Eestile ja Skandinaaviale militaarsaabaste tellimusi muistki riikidest ja piirkondadest, palkas Tartu jalatsitootja Samelin Norrast 45-aastase staažiga jalatsitehnoloogi Steinar Sveeni.

Samelini juht Leida Kikka kirjeldab eelmise aasta 1. oktoobrist Samelini heaks täiskoormusega töötanud Sveeni tippspetsialistina, kes mitte ainult ei jaga viimset kui pisiasja saabaste disainimisest, kokkupanekust ja katsetamisest, vaid on oma mees kõigil suurtel jalatsimessidel.

Pärast Samelini osalemist läinudaastasel Londoni militaarmessil küsisid Briti sõjaväelased Samelinilt armeesaapa näidiseid. Kikka loodab, et Steinar Sveeni abiga õnnestub tänavu juunis peetaval Pariisi militaarmessil murda Skandinaaviast välja ning mitte üksi Suurbritanniasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles