Kliinikumis alustasid tööd peavaluõed

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peavaluõed Kristi Rätsepso (vasakul) ja Triinu Kurvits teavad, et ühte rohtu, mis peavalu puhul kõigile sobiks, pole olemas. Hea algus edukaks päevaks on aga alati naeratus.
Peavaluõed Kristi Rätsepso (vasakul) ja Triinu Kurvits teavad, et ühte rohtu, mis peavalu puhul kõigile sobiks, pole olemas. Hea algus edukaks päevaks on aga alati naeratus. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli kliinikumi närvikliiniku õed Kristi Rät­sepso ja Triinu Kurvits esindavad õdesid-spetsialiste, kellest Eestis veel räägitud ei ole. Nad on peavaluõed.

Krooniliste peavalude all kannatavaid inimesi on väga palju ning neid ravida püüdvad neuroloogid on sageli üle koormatud. Kliinikumi närvikliiniku arst ja Eesti Peavalu Seltsi president Mark Braschinsky on nuputanud, mida annaks patsientide heaks rohkem teha.

Eelmise aasta sügisel õnnestus tal kaks närvikliiniku õde saata Taani peavalukeskusesse end täiendama. Nüüd võib öelda, et Kristi Rätsepso ja Triinu Kurvits tunnevad peavaluteemat süvitsi, lisaks on neil hulk praktilisi oskusi ja häid nippe, mis on teinud neist asjatundlikud nõustajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles