Norman Aas: pärast kohtuotsust prokuratuur enam ei vaidle

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norman Aas.
Norman Aas. Foto: Mihkel Maripuu

Riigi peaprokurör Norman Aas märkis tänases Postimehes endise narkopolitseiniku Jarek Pavlihhini esitatud süüdistusi prokuratuuri kallutatusest kommenteerides, et kohtus selgeks vaieldud teemal ta enam edasi vaidlema ei hakka. Süüdistuse esitamist riigisaladuse avaldamise eest peab Aas aga õigeks sammuks.

«Jarek Pavlihhini kriminaalasja riigisaladuse avaldamise ja omastamise süüdistuses on arutatud läbi kõige kolme kohtuastme. Kui esimeses kohtuastmes mõisteti Pavlihhin süüdi kogu süüdistuses, siis ringkonnakohtu ja riigikohtu otsuste alusel vabastati ta riigisaladuse avaldamise süüst. Tänaseks on kohtuotsusega omastamise eest Pavlihhinile mõistetud karistus jõustunud,» märkis peaprokurör.

Ometigi pidas Aas õigeks ka riigisaladuse avaldamise episoodis süüdistuse esitamist: «Riigisaladuse avaldamise episoodi osas saab riigikohtu otsust lugedes selgeks, et tegemist oli keeruka ja eriarvamusi põhjustanud juriidilise küsimusega, mis varasemate kohtupretsedentide puudumisel on aga tavapärane. Seetõttu leian ka praegu, et riigiprokuratuuri poolt selles episoodis süüdistuse esitamine ja asja kohtu ette otsustamiseks viimine oli põhjendatud.»

«Mis puudutab süüdimõistetu poolt tõstatatud väiteid menetluse väidetava kallutatuse ja kellegi isikliku vaenu osas, siis need ei leidnud kohtumenetluses kinnitust. Prokuratuur ei pea kohaseks pärast kohtuotsuse jõustamist riigikohtu poolt sellel teemal süüdimõistetuga edasi vaielda,» sõnas Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles