Maario Laas: Eesti vajab kapitaalremonti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maario Laas 
ühenduse Parem Eesti esimees
Maario Laas ühenduse Parem Eesti esimees Foto: Erakogu

Alates päevast, mil teatasime kavatsusest luua uus erakond, on ajakirjanduses palju arutletud, kas see saab olema parem- või vasakpoolne, ja kuidas poliitika nüüd muutub. Just nagu oleks poliitika asi iseeneses, ja mitte lihtsalt tööriist.

Ühendus Parem Eesti leiab, et uue erakonna loomisel tuleb näha oma ninaotsast kaugemale, vastasel korral poleks mõtet asja ette võttagi. Poliitika kohendamine, usalduse taastamine poliitikute vastu või poliitika avamine suuremale konkurentsile ei saa olla tõsiseltvõetavad eesmärgid. Need on elementaarsed eeldused saavutamaks tõelist eesmärki, milleks on rahva ja iga inimese vaimne ja materiaalne heaolu.

Praeguses Eestis on inimene paraku valitsemise objekt, mitte subjekt. Poliitikud ja valitsus teevad otsuseid sageli raamatupidamislikust otstarbekusest, mitte rahva tegelikest vajadustest lähtudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles