Käibedeklaratsiooni lisa läheb uuele ringile

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahandusministeerium on saatnud uuele kooskõlastusringile käibedeklaratsiooni lisa kohustuslikuks muutva seaduseelnõu, mille president möödunud aasta lõpus välja kuulutamata jättis.

Maksuameti juht Marek Helm möönis, et esimesel ringil tegutsesid nad liiga kiirelt. «Me ei selgitanud selle vajadust piisavalt, kuid kuna maksuaugu vähendamine on oluline teema, siis palume võimalust teema uuesti läbi arutada,» põhjendas Helm eelnõuga uuesti välja tulemist.

Ajendatuna presidendi märkusest on eelnõusse lisatud, et kohustus esitada käibedeklaratsiooni lisas andmed ei käi nende kohta, kellel on kohustus hoida kutse- või ametisaladust. See tähendab, et advokaadid, notarid, arstid, patendivolinikud ja audiitorid peavad küll käibedeklaratsiooni lisa esitama, kuid ei pea seal deklareerima andmeid, mis on neile teatavaks saanud seoses ameti või kutsetegevusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles