Scoutspataljoni ülem nägi üsna rahulikku Banguid

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banguilased reageerimas Prantsuse sõjaväe patrulli möödumisele.
Banguilased reageerimas Prantsuse sõjaväe patrulli möödumisele. Foto: AFP/SCANPIX

Et näha, millistesse tingimustesse ta oma alluvuses teenivad mehed tõenäoliselt peagi läkitab, käis Scoutspataljoni ülem major Andrus Merilo ise möödunud nädalal Kesk-Aafrika Vabariigis. Elas prantslaste kasarmus ning patrullis koos nendega läbi Bangui peamised teed ja kriitilisemad linnaosad. Nagu ta eile kinnitas, on Eesti sõdureil selleks missiooniks vajalikud oskused ja varustus olemas ning olukord kohapeal tegelikult suhteliselt rahulik.

«Kriisi otseselt Bangui tänavatel tunda ei olnud. Inimesed elasid oma elu, aktiivne kauplemine turgudel käis, liiklus oli väga tihe ja tavapäraselt kaootiline,» kirjeldas Merilo Postimehele.

«Kriisi tunnuseks oli Prantsuse ja MISCA (ÜRO egiidi all toimuv Aafrika riikide rahuvalvemissioon – toim) sõdurite kohalolu patrullide ning kontrollpostide näol,» jätkas ta. «Samuti on kriisi selgeks väljendiks põgenikelaager Bangui lennuväljal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles