Proua Catherine’i valimine tõi linna vaikuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Catherine Samba-Panza
Catherine Samba-Panza Foto: SCANPIX

Pärast seda kui Kesk-Aafrika Vabariigi ajutiseks presidendiks valiti ärinaine ja senine Bangui meer Catherine Samba-Panza, saabus riigi pealinna ootamatult vaikus, mida rikkusid vaid üksikud noortejõugud.

«Ma ei taha rohkem mõrvadest ja tapmistest kuulda. Tänasest olen ma eranditult kõigi kesk­aafriklaste president,» sõnas Samba-Panza pärast esmaspäeval ametisse valimist. Üleminekunõukogu hääletusel seitse vastaskandidaati seljatanud KAVi esimest naisriigipead kutsub rahvas ka «proua Catherine’iks».

Kuigi Samba-Panza on kristlane, nähakse teda usukonfliktis neutraalsena. France24 eksperdi Gauthier Rybinski sõnul on Samba-Panza tuntud tugevate põhimõtetega inimesena. «Öeldakse, et ta on äraostmatu, tugev isiksus ning, mis tähtsaim, teab, mida peaks tähendama Kesk-Aafrika Vabariigi kodanik olemine,» iseloomustas analüütik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles