Kesk-Aafrika kannibalism

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kesk-Aafrika Vabariigis möllavast usuvägivallast jõudsid sel kuul maailma meediasse  seninägemata jõhkrad fotod: noor mees, kollane särk seljas, verine nuga käes, tapetud moslemi laiba ees sellest tükke lõikamas ja söömas. Jäädvustada jõuti teda kahel korral, kummalgi puhul ei jää kahtlust, et tegemist on kannibalismiga.

Tegemist on kristlase Ouandja Magloire’iga, kelle sõnul tuntakse teda ka hüüdnime Hull Koer all. Magloire kuulus kristlaste jõuku, kes pärast KAVi presidendi Michel Djotodia tagasiastumist 10. jaanuaril pealinnas Banguis moslemeid raevukalt taga ajama hakkas.

«Lõin teda kiviga pähe, valasin ta bensiiniga üle ja panin põlema. Lõikasin jala ära. Siis sõin ma ta jalga, sõin jala ära, valge luuni välja,» kirjeldas mees ohvriga ümberkäimist. Pealtnägijad said šoki, mõned nutsid, mõned karjusid, Burundi rahuvalvaja oksendas ning ajas seejärel rahvahulga relva ähvardusel laiali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles