Uue aasta toovad kappavad hobused

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kõrgema kunstikooli tudengid Mari Hiiemäe ja Kahrut Vilbaste saagisid eile õhtuks Turu tänava külmhoones suurest jääplokist välja kahe kõrvuti kappava hobuse kujutised. Edasi jätkub peenem töö juba peitlitega.
Tartu kõrgema kunstikooli tudengid Mari Hiiemäe ja Kahrut Vilbaste saagisid eile õhtuks Turu tänava külmhoones suurest jääplokist välja kahe kõrvuti kappava hobuse kujutised. Edasi jätkub peenem töö juba peitlitega. Foto: Kristjan Teedema

Kolm kokku liidetud suurt jääplokki muutusid eile õhtuks kunstnike vinguvate saagide all hobust ja varssa meenutavaks skulptuuriks. Taies jõuab Raekoja platsile hobuseaasta alguse puhul jaanuari viimasel päeval.

Hiina kalendri järgi algab 31. jaanuaril sinise puuhobuse või rohelise hobuse aasta. Sealses kultuuris sümboliseerib hobune õilsust ja kiirust, aga ka visadust ja kirge. Seda kõike tahavad kolm Tartu kõrgema kunstikooli tudengit – Mari Hiiemäe, Kahrut Vilbaste ja Uno-Tanel Kalle – taiesega ka edasi anda.

Destilleeritud veest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles