Homme Postimehes: korterite väljapetja jääb ise peavarjuta

Irina Kablukova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria on oma korteris asjad kokku pakkinud, aga kuivatab oma lugu rääkides pisaraid.
Maria on oma korteris asjad kokku pakkinud, aga kuivatab oma lugu rääkides pisaraid. Foto: Liis Treimann

Eakas Maria mõisteti süüdi korterite väljapetmises. Nüüd aga langes ta ise samasuguse kelmuse ohvriks ning tõstetakse järgmisel nädalal kodust välja.

Puhas, väike, tüüpiline pensionäri korter, Tallinna kesklinnast mitte väga kaugel. Kuivetunud eakas naine. Paneb vapralt vastu, nagu võib, aina ladudes lauakesele dokumente. Nende seas kohtuotsuse, mille kohaselt on ta tunnistatud kelmiks.

«Aidake meid! Täna-homme visatakse Maria kodust välja,» kurdab ajakirjanikule Maria naaber. « Ma olen ta korra juba silmusest päästnud. Kuidas edasi?».

Pealtnäha ülekohtune lugu võtab aga peagi teise pöörde. Nimelt karistati Mariat 2009. aastal grupiviisilise kelmuse eest kaheaastase tingimisi vangistusega. Trellide taha ta ei läinud, kuid talle mõisteti kolmeaastane katseaeg.

Seda lugu tasub meenutada sellepärast, et sama eakas naine, keda kohus pidas toona kelmi kaasosaliseks, on praegu hoopis tema ohvriks langenud.

Kuidas kelmi kätetöö tema vastu pöördus, loe juba homsest Postimehest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles