Majanduskurjategijad ei võta sageli süüd omaks

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi peaprokuröri Norman Aasa sõnul aitab majanduskuritegevust vaos hoida kuritegelikult omandatud kasu konfiskeerimine ja tegelik vanglakaristus.
Riigi peaprokuröri Norman Aasa sõnul aitab majanduskuritegevust vaos hoida kuritegelikult omandatud kasu konfiskeerimine ja tegelik vanglakaristus. Foto: Mihkel Maripuu

Korruptsioon erasektoris tõrjub välja konkurendid ja rikub ära turuloogika nähtamatu käe, räägib riigi peaprokurör Norman Aas.

Kummas on rohkem korruptsiooni, kas era- või avalikus sektoris?

Erasektori korruptsioonirisk majanduse arenemisel kasvab. Kui väikeettevõttes on omanik samal ajal firma tegevjuht, siis klassikalist erasektori korruptsiooni seal nii kergelt tekkida ei saa. Erasektori probleemid kasvavad majanduse ja ettevõtete kasvades, kus ettevõtte töötajad ei ole enam selle ettevõtte omanikud. Tavaline näide: panga laenukomitee juht annab vastutasu eest välja halbasid laenusid. Ise võtab vahelt ja lõppkokkuvõttes kahjustab panka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles