Savisaar: haridusminister sunnib meid koole liitma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Südalinna kool.
Tallinna Südalinna kool. Foto: Peeter Langovits

Tallinn linnapea Edgar Savisaar rääkis Tallinna TV saates «TeleTallinn. Linnapea tund», et linnavõim tegeleb koolide ühendamisega vaid haridus- ja teadusministeeriumi survel.


«See on meie jaoks poliitiliselt keeruline teema nagu kogu haridustemaatika, sest haridusminister nõuab praegu koolide ühendamist ja seda mitte ainult Tallinnas, vaid üle Eesti ja meie peame seda käsku täitma, kuigi ma tean, et Tallinna linnas enamus inimesi sellega rahul ei ole,» rääkis Savisaar saates.

«Tallinna südalinna kooli ja Tallinna ühisgümnaasiumi ühendamisel on 700 õpilast ja õpetajat andnud allkirja selle toetuseks, et neid koole ei ühendataks. Jah, Südalinna koolis oli mõnda aega madalseis, aga viimasel ajal on olukord hakanud paranema ja mulle tundub, et Südalinna kooli jätkamisega ei ole probleeme. Nüüd aga püstitati küsimus koolide ühendamisest. No mida see annaks? Tekiksid sellised mammutkoolid, nii et ma ei kiirustaks nende kahe kooli ühendamisega,» arvas linnapea.

«Me tahame linnas suhtuda nendesse asjadesse väga suure ettevaatusega, mitte hakata kõiki koole ühendama, nagu haridusministeerium meie käest seda nõuab,» lubas linnapea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles