Ettevaatust! Mähel hulgub agressiivne kaukaasia lambakoer

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Tallinnas Mähel ründas hulkuvate koerte kari 10. jaanuari õhtul Oblika tee ja Mugula tänava piirkonnas  rihma otsas jalutavat koera.


«Rünnaku läbi elanud koerale anti esmaabi Viimsi loomakliinikus. Tänaseks ei ole koer puremishaavadest veel paranenud,» ütles mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

Kella poole kümne paiku õhtul ründas peremehega jalutavat rihma otsas olnud koera ootamatult nurga tagant välja sööstnud kaukaasia lambakoera meenutav hulkuv koer koos kahe vabalt jooksva kaaslasega. Suurekasvuline kaukaaslane ründas kohe ning tema eeskujule järgnesid teised koerad.

Pärast minutilist rüselust õnnestus koeraomanikul käepäraste vahenditega koerad minema peletada. Kahe koera tundemärgid on teada: kaukaasia lambakoerale sarnanev koer oli valget värvi, oranžikas-pruunide laikudega tagakehal ning lõigatud sabaga. Üks kaaslastest oli must segavereline, umbes 20-25 kilo kaaluv ning koheva karvaga isend.

«Kohale kutsutud politseiga kammiti läbi kogu ümbrus kuid tulemusi see ei andnud. Teadaolevalt on kaukaaslane ka varem vabalt ringi jooksnud, agressiivselt käitunud ning liigikaaslasi rünnanud,» ütles Hunt.

Mupo inspektorite sõnul on viimasel ajal koerte ründed inimeste ja liigikaaslaste vastu sagenenud ja järjest rohkem pöördutakse oma muredega korrakaitsjate poole. Möödunud aastal alustati koerte ja kasside pidamise eeskirja rikkumistega seonduvalt 158 menetlust, millest lahendati 113, neist 83 korral oli sanktsiooniks rahatrahv. Kokku määrati trahve 3748 euro ulatuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles