Pere nõuab ajusurmas raseda elu lõpetamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erick Munoze taustal olev pilt kujutab teda ja abikaasa Marlise’i pärast nende esiklapse Mateo sündi.
Erick Munoze taustal olev pilt kujutab teda ja abikaasa Marlise’i pärast nende esiklapse Mateo sündi. Foto: AP/Scanpix

Arstid ei usu, et mullu novembris ootamatult kopsutrombi tõttu kodus köögipõrandal kokku varisenud 33-aastane ameeriklanna Marlise Munoz enam teadvusele tuleb. Naine ise oli eelnevalt väljendanud soovi mitte jääda ajusurma puhul aparaatide alla, tema abikaasa ja vanemad valmistusid juba viimaseks hüvastijätuks enne naist elus hoidvate masinate väljalülitamist.

Siis teatas aga Texases Fort Worthis asuva John Peter Smithi haigla perekonnale, et ei saa järgida Munoze ja tema lähedaste soovi. Nimelt oli Munoz õnnetushetkel 14. nädalat rase ning Texas on üks neist rohkem kui paarikümnest USA osariigist, mille seadused keelavad aparaatide toel elus olevate patsientide lahtiühendamise juhul, kui nad on rasedad.

Sestap lebab Munoz siiani haiglas, kus meedikud jälgivad nüüdseks juba 22 nädalat vana loote arengut. Perekond on haigla kohtusse kaevanud ja loodab, et kohtunik annab neile õiguse Marlise aparaatide küljest lahti ühendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles