Lillevargusi on Tallinnas vähemaks jäänud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine võõrasemade istutamine Tallinnas Russalka juures.
Kevadine võõrasemade istutamine Tallinnas Russalka juures. Foto: Silja Kaigu

Tallinna linnaaedniku Rita Krabi sõnul on bussipeatustest minema viidud küll võõrasemasid, kuid tulpe ei ole eriti varastatud. Seega võib öelda, et võrreldes eelmiste aastatega on lillevargusi linnas vähemaks jäänud.

Võõrasemasid on kõige rohkem kadunud Mustamäe bussipeatuste vaasidest. Krabi mainis, et ju siis elab just sealkandis inimesi, kellele meeldib linna istutatud võõrasemasid välja kaevata ja minema viia. Mõnes kohas on vaasid lilledest päris tühjaks tehtud. Ühe niisuguse kohana nimetas ta Keemia bussipeatust.

«Tulpe massiliselt küll lõigatud ei ole, võib-olla mõni üksik õis vaid,» lisas Krabi. «Vähemalt ei ole meile silma jäänud, et kuskil oleks suur vandaalitsemine toimunud.»

Krabi sõnul pannakse varastatud lillede asemele kohe uued kasvama, sest ükski vaas või peenar ei tohi räsituks jääda.

Juuni keskpaigast hakkab linna keskkonnaamet koos oma lepingupartneritega kevadlilli suviste vastu vahetama.

Sel kevadel istutati Tallinnas üheksale peenrale ja 185 vaasi kokku 40 998 võõrasema taime. Lisaks sellele hakkasid 16 peenral õitsema tulbid, nartsissid, hüatsindid, krookused ja lumikellukesed, mis istutati juba eelmise aasta sügisel.

Suvelilledena pannakse tänavu Tallinnas kasvama vilt-ristirohi, pronkslutiklill, leeksalvei, päsmaslill, randkivikiblik, sultanlemmalts, ämbliklill ja tiiviklill. Kõik need 53 103 lilletaime leiavad koha 27 peenral, 233 vaasis ja 16 amplis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles