Murdjakoerad hoiavad külarahvast hirmu all

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer varjupaigas.
Koer varjupaigas. Foto: Marge Väikenurm / Valgamaalane

Raplamaal Juuru vallas oma õuel kahe võõra koera käest pureda saanud koer suri saadud vigastustesse, külarahvas on aga hirmul ega julge lapsi omapäi õue saata.

«Ta vaatas mulle veel enne surma nii selge pilguga otsa,» ütleb Lõiuse külas elav oma neljajalgse sõbra kaotanud Margus köögilaua taga istudes Õhtulehele.

Teisipäeval oli pererahvas pealinnas käimas ja kedagi polnud kodus. Kolme tunni pärast koju naastes leidsid nad pere lemmiku, alati rõõmsalt tervitades vastu tormava kolli ja kaukaasia segu Ringo õuel abitult ja räsituna lamamas. Rünnak oli alguse saanud õuel asuva sauna juurest ja maja ees akende all ning ka teisel pool maja oli näha hulgaliselt veriseid võitlusjälgi.

Margus helistas kohe kohalikule loomaarstile, kes juhtunust kuuldes kiirustas meest sõitma loomakliinikusse. Kahjuks olid puremisjäljed nii tõsised, et koer suri operatsioonilaual.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles