Pakane näpistab torustikke hoiatavalt

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu veevärk lubab, et läheb suurde hätta sattunud majaomani-kele ikka appi, kuigi torusulatusteenust ettevõtte hinnakirjas pole. Pildil näitab veevärgi lukksepp Jüri Kolkanen sulatusmeetodit, mis seisneb sooja vett purskava peenikese toru ajamises jämedamasse torru, mis on jäätunud.
Tartu veevärk lubab, et läheb suurde hätta sattunud majaomani-kele ikka appi, kuigi torusulatusteenust ettevõtte hinnakirjas pole. Pildil näitab veevärgi lukksepp Jüri Kolkanen sulatusmeetodit, mis seisneb sooja vett purskava peenikese toru ajamises jämedamasse torru, mis on jäätunud. Foto: Kristjan Teedema

Tartu elamuhaldajate kinnitusel on Tartu linnas tulnud sel talvel ette vaid üksikuid veetorustike kinnikülmumisi. Korteriühistute liidu sõnul on rohkem pahandust sündimas väikseis maa-asulais.

Ligi 170 elamut haldava-hooldava Tartu Elamuhalduse ASi majahaldur Ragnar Veemaa ütles, et külmumisoht on ilmselt suurim Supilinna korrastamata majades. Tihti jooksevad seal veetorud kütteta koridorides või koridoripõranda all. Hädaennetus käib soojapuhurite ja küttekaablitega.

«Üks külmumine, millest elanikud ise jagu said, oligi äsja ühe Supilinna maja koridori põranda all. Torudele ligi saamiseks on seal põrandas spetsiaalne luuk,» kirjeldas Veemaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles