Juhtkiri: eestlane, maailma parim

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühes ja teises seltskonnas kerkib ikka ja jälle aruteluteema, kes on maailma kuulsaim eestlane. Objektiivset tõde ei selgu neis aruteludes kunagi, sest pole universaalseid kriteeriume üleilmse tuntuse määramiseks. Samas leidub rahvuskaaslasi, keda võime vaieldamatult pidada omal alal maailma parimaiks.

Eile hommikul tuli ookeani tagant Los Angelesest uudis, et dirigent Tõnu Kaljuste saab auhinnakappi lisada parima kooriesituse Grammy. Seda siis Arvo Pärdi teose «Adam’s Lament» («Aadama itk») esituse eest Eesti Filharmoonia Kammerkoori, Sinfonietta Riga, Tallinna Kammerorkestri, Läti Raadio koori ja Vox Clamantisega. Mis puutub Pärti, siis tema loomingut esitati läinud aastal elavaist klassikalise muusika heliloojaist maailmas kõige rohkem. Seda muide juba kolmandat aastat järjest.

Sotši taliolümpiamängude eel on mõneti üllatuslikult viimase aja meedias enim tähelepanu pälvinud Eesti talisportlane hoopis Kelly Sildaru, freestyle-suusataja, kes vanuse tõttu (11 aastat) Sotšis kaasa teha ei saa. Kelly on praegu,  üllatus-üllatus, sotsiaalvõrgustiku Facebook ja videokeskkonna Youtube edetabelite järgi Eesti populaarseim sportlane. Meil on, kellele tulevikku silmas pidades kaasa elada – nädalavahetusel edestas ta Prantsusmaal peetud võistlustel täiskasvanud olümplasi, ja mitte esimest korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles